Mame de poveste

De cand cu blogul, adică de un an mai exact, am cunoscut o sumedenie de oameni frumoși, idei noi, proiecte îndrăznețe si mamici curajoase!Si asta ma bucura enorm, pentru ca ma simt mai bogata pe zi ce trece.Mai bogata spiritual, sufletește si mai aproape de fiecare gând bun in parte!

Asa se face, ca prin perindarile mele, mai ales virtuale, am dat peste 2 mamici, ce au conturat un proiect unicat, plin de candoare si suflu copilăresc, ce Mame de Poveste se numește;)

Curioasa de fel, am stat de vorba cu ele si mai jos va astern povestea din spatele poveștii;)

RM : Melanjul vostru pare a avea praf magic in rețeta, pentru ca ma face sa visez cu ochii deschiși.Cum s-a născut ideea din spatele proiectului Mame de Poveste?

MP : Ei bine, povestea-i scurtă: Alexandra stătea de povești cu o prietenă dragă ce se apucase de croitorie și îi făcea poftă gândul că ar putea să-nvățe și ea să țină acu’ în mână. Și soțul ei, dragul de el, realist până la capăt a încurajat-o spunându-i cu tot sufletul – „Mai bine ține-te tu de scris și lasă-i pe alții să-și vadă de cusut. Unul coase, tu povestești!”

RM : Sa înțeleg ca in povestea voastră este loc si de un tătic creativ?

MP : Nici nu a realizat el pe moment ce idee i-a băgat în cap. A rumegat-o și întors-o pe toate părțile. A gândit-o și razgândit-o. Cu cât treceau zilele și gândurile cu atât părea mai bună și mai tentantă: ce-ar fi dacă am avea o jucărie făcută de mână care să vină la pachet cu o poveste? Ce frumos ar fi dacă personajul preferat pentru care trebuie să găsească seară de seară o istorioară are deja una scrisă și tipărită, gata de citit și recitit?

RM : Asadar, in final, cati ati pornit la drum?

MP : Alexandra a dat sfoară-n țară și ideea ei a început să prindă contur și viață. În primă fază, au fost trei, apoi au ajuns doar două, Alexandra și Vera. Una cu desenul și ața și acul în mână, mână talentată foc, alta cu vorba și povestea.

RM : Si povestea incepe cu o călătorie…

MP : Mamicile de poveste se completează una pe alta, șterg fricile și merg înainte, discută despre toate și găsesc căi de a ne pune pe același drum, chiar dacă între ele sunt mii de kilometri. Pentru că Vera trăiește la București și, Alexandra, lângă Atena. Dar ce nimic e și distanța asta când mințile se aseamănă și sufletele parcă-s din același material?

RM : Si totuși cum ajungeți la personaje, trecând peste distanța?

MP : Cum se nasc personajele noastre? Din când în când Alexandra prinde câte un personaj rătăcindu-i prin minte. Alteori, surpriză, Vera îl găsește. Ea-l prinde ușor, că-i dibace și din două mișcări și două mișcări de condei, îl lipește pe-o hârtie. Apoi ia pânza și acum și ața și-l coase așa cum știe mai bine. Să fie numai bun de simțit și de ținut în brațe la ceas de somn. Ei și când termină și cu asta, Alexandra îi scrie povestea. Ce ar fi o jucărie fără o poveste care s-o însoțească?
La urmă când toate-s gata, vin amândouă într-o plăsuță de pânză cu o etichetă de ținut minte, Mame de Poveste.

RM : Cate personaje a nascut proiectul vostru pana acum si ce mesaj poarta cu ele?

MP : Avem șase personaje, unul și unul cu povești cu tâlc de ținut lângă suflet. Personajele noastre nu-s nici pentru fetițe, nici pentru băieței ci pentru copii. Am uitat din start de împărțirea pe genuri, importante sunt mesajele – să ai curaj să-ți alegi drumul, să nu te temi să vrei să fi altfel.
Iata deci, dragi mamici, cata bunătate, câta dăruire, cata creativitate încape in sufletele a 2 mamici!Cum sa nu ma simt bogata, înconjurata de asa oameni frumosi dar mai ales inimoși?

Draga Vera, draga Alexandra, dragi Mame de Poveste va mulțumesc pentru ca faceți lumea copiilor nostri mai specială, cu fiecare poveste si personaj din ea;)

 

image

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *