In cautarea entuziasmului pierdut!

 

La buna regasire dragi mamici de pici! Astazi mi-am propus sa abordez un subiect real, cat de poate de actual si de neinteles pentru mine, in acelasi timp. Manata de dorinta de a intelege de ce noi ca oameni, in genere, ne sabotam intre noi si de experienta emotionala traita in ultima perioada.

Cu cea mai mare sinceritatea va spun, ca de cand cu cei mici si toate cate se schimba in viata unei femei ce devine mamica, si eu m-am lasat coplesita. De treburile casnice, de grija copiilor, de teama de a nu da gres in educatia lor, de teama de a nu uita sa fiu o sotie buna si tot asa.Vedeti ca toate se rezuma la o temere. Asta inseamna ca incet-incet eu am dezvoltat o teama imensa pentru orice!Chiar si pentru ceva ce nu exista, sau de care nu este cazul sa imi fie frica. Creierul meu a transformat totul in teama si de aici pana la povestea drobului de sare nu mai e mult.

Incet dar sigur, o data cu aceste temeri nejustificate, inexistente, prezente doar in mintea mea, mi-am pierdut entuziasmul. Iar eu prin definitia lasata de mama natura si mostenirea transmisa de mama mea,  sunt 50% ambitie si 50% entuziasm. Sau zvac, asa mai pe romaneste, intr-o exprimare mai putin academica.

Daca ambitia este inca statornica, bine ancorata in ADN-ul personal, cu entuziasmul e de furca. L-am ratacit pe undeva pe drum, intre teama de orice si rautatea gratuita intalnita in cale. Rautate care de multe ori vine de la genul feminin (o rautate-doua rautati), ca altfel nici nu s-ar putea! Asta imi aminteste de Mihaela Tatu, care la un eveniment unde ne aflam amandoua, a vorbit mult despre rautatea dintre femei.Si Doamne cata dreptate are! A dedicat o parte importanta a serii acestui subiect si incep sa inteleg de ce.

Dragilor nu e nici una mai buna decat cealalta! Facem lucrurile diferit, atata tot! Fiecare este cea mai buna sotie, mama, sora, antreprenoare in ochii celor apropiati! Sa nu mai oferim rautate cu atata candoare, ca asta nu ne face mai bune. In ochii nimanui! Nici macar nu ne ofera satisfactii! Cel putin NU pe termen lung. Sa alegem ce e mai frumos si bine pentru noi si ai nostri si sa renuntam la „curtea vecinului”!

Daca in schimb ne-am uni fortele, ajutandu-ne una pe alta, zau ca am schimba lumea! Din temelii chiar! Cu toata convingerea de care dau dovada zilnic, cred asta! Entuziasm sau convingere pe care apropo, intre timp am inceput sa o regasesc. Dupa ce am citit carti, articole, am intrebat, m-am documentat despre integrarea creierului, despre emotii si trairi, dupa o tona de introspectii, am reusit! Cum ??

Intalnind in drumul meu, oameni frumosi sufleteste! Oameni care isi urmeaza calea si nu pleaca urechea la rautati! Oameni inteligenti emotional, academic vorbind. Oameni care stiu ca lucrurile trainice cu drag se infaptuiesc! Oameni care inteleg mai bine decat orice, ca fiecare zambet si idee buna aduce plus valoare. Oameni care stiu ca impreuna se nasc cele mai frumoase proiecte. Si mai presus de orice, oameni care nu stiu ce inseamna rautatea!

Voi in ce categorie va aflati? V-ati intrebat vreodata? In momentele de sinceritate, care se petrec de regula intre somnul copilului, scutece, mancare, educatie, piata, facturi, sot, sortare hainute, jucarii, gestionare conflicte intre copii, joc, cantece si ce a mai ramas…Daca a mai ramas timp si de altceva…

Maternitatea ne face mai frumoase fizic, e dovedit! Insa si sufletul si mintea au nevoie de frumos! Sa nu ridicam ziduri de rautati intre noi si celelalte, doar pentru ca noi suntem mame, zic! Si multe altele sunt. Exact la fel de bune! Cu nopti nedormite la pachet si cearcane pana la genunchi, FIECARE dintre noi este cea mai buna versiune pentru cei dragi!

 

 

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *