Lansare „Cinci minute de ragaz”

 

Editura Cartea Copiilor lansează Cinci minute de ragaz”, cartea semnata de autoarea si ilustratoarea britanica Jill Murphy.

„Cinci minute de ragaz” este prima carte pe care editura Cartea Copiilor o traduce din portofoliul scriitoarei Jill Murphy. Noua aparitie editoriala abordeaza un subiect important: cum îi facem pe copii sa înteleaga faptul ca parintii au dreptul ca uneori sa fie obositi, sa-si piarda rabdarea sau sa nu aiba chef de joaca. Pentru ca pana la urma suntem oameni, inainte de a fi parinti! Si tare ne-ar mai prinde bine cinci minute de ragaz, din cand in cand, nu-i asa?

Cartea o aduce în centrul atentiei pe doamna Trompa, mamica a trei copii, care vrea cateva minute de ragaz… singura. Baia e pregatită, fierbinte si cu multa spuma. Alaturi, o ceasca de ceai, paine prajita si gem. Cine poate rezista unui asemenea rasfat? Cei trei copii ai familiei Trompa sigur nu!

 

Cinci minute de ragaz

Desi pare o poveste simpla, spusa pe un ton relaxat si învaluita în mult umor, „Cinci minute de ragaz” (Five Minutes Peace) reuseste sa explice celor mici ca este normal sa existe si perioade cand parintii lor nu sunt odihniti, nu mai au rabdare sau si-ar dori sa ramana singuri cu propriile ganduri.

Cu alte cuvinte, un parinte are voie sa nu fie perfect, iar asta nu înseamna ca nu este un parinte bun!

Jill Murphy (n. 1949, Londra) este o autoare si ilustratoare de carti pentru copii din Anglia. A devenit cunoscuta datorita seriei de carti cu familia Trompa (The Large Family), în care cu imaginatie, subtilitate si foarte mult umor descrie viata de zi cu zi a membrilor unei familii obisnuite cu care se pot identifica nu numai copiii, ci si parintii.

Cartea „Cinci minute de ragaz” este recomandata copiilor între 2 si 7 ani si este disponibila pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la prețul de 29 lei. Este bine sa mai stiti de la mine ca la toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. În aceasta perioada, cartea cadou este antologia „Poezii din copilarie”.

Asadar acordati-va cinci minute de ragaz ori de cate ori aveti ocazia, fara sa lasati remuscarile sa va copleseasca! Se pare ca merita 🙂

 

Cinci minute de ragaz

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *