La multi ani, bunica draga!

 

Astazi a fost una dintre acele zile cu emotii. Calde, blande, cu amintiri din copilarie. Multe, frumoase, marunte, cu iz de cozonac si mangaiere de bunica ce ne bucura vietile cu prezenta ei. Astazi am retrait un pic din mine copil si recunosc ca imi pare atat de rau ca a trecut timpul si m-am grabit sa cresc…

Ieri alergam cu bratele deschise pe afara si ma lasam alintata de bunica mea draga, care ne rasfata pe mine si pe sora mea, cu cele mai gustoase gogosi sau cu cei mai fragezi cozonaci! Imi ascundea biberonul cu lapte( la 4 ani deja!) si mi-l oferea cu caldura unui secret bine stiut numai de noi 🙂 In fata oglinzii ei ma costumam cu toate fostele rochii ale mamei si ma vedeam atat de frumoasa! Ca doar bunicii stiu sa pastreze amintiri in toate hainele uzate si de mult nemaipurtate de nimeni.

Mai tarziu cand am crescut, ne incuraja cum se pricepea ea mai bine. Suferea alaturi de noi si se bucura pentru fiecare reusita! Uneori o certa si pe mama daca ii parea nedreapta cu noi, atat de mult ne iubea.

Astazi au trecut multi ani peste aceste amintiri, insa ea este la fel de puternica si de senina ca intotdeauna! Este o strabunica incercata, dar iubitoare, recunoscatoare pentru 80 de aniversari impreuna! Si pentru o pereche de stranepoti minunati, veniti ca un dar divin!

As avea atat de multe sa o intreb, dar nu as vrea sa o ravasesc mai mult decat este deja. Poate ca totusi imi voi face curaj si am sa o provoc sa imi povesteasca cum se simte un suflet atat de bun, incarcat cu 80 de ani de bagaje emotionale. Ce ar face diferit daca ar avea ocazia sa o ia de la capat? Ce sunt regretele si daca merita sa le purtam cu noi ani de-a randul? Daca i-a parut rau vreodata ca imbatraneste sau isi poarta varsta cu mandrie? Off si cate si mai cate!

Nu mi-ar ajunge o vacanta sa ma satur de povestit cu ea, despre ea, de-ale vietii! Dar astazi este despre ea si eu ma bucur precum un copil de bunica mea! Sa ne traiesti multi ani de acum inainte si sa ne iubesti mai mult, daca mai e loc in inima ta mare!!

La multi ani bunica Ita de 80 de ori!!!!

 

 

sursa foto : www.pinterest.com

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *