Doctorul De Soto

 

Titlu al editurii Arthur, Doctorul De Soto este o poveste amuzanta despre bunatate dar si despre viclenie, care ilustreaza cel mai bine proverbul „lupul isi schimba parul, dar naravul ba”. In cazul de fata vulpea 🙂 La cabinetul  unui renumit medic stomatolog, care se intampla sa fie un soarece tare priceput in arta dintilor, ajunge intr-o buna zi si un vulpoi. Desi regulile erau clar scrise pe placuta de la intrare, „matele si alte jivine periculoase nu sunt acceptate in cabinetul nostru”, tanguirea vulpoiului il indupleca pe micutul doctor si acesta il primeste inauntru.

 

Dupa ce il adoarme pentru a-i scoate dintele bolnav, vulpoiul incepe a vorbi prin somn, despre cat de mult ii plac soarecii cruzi cu un pic de sare. Evident asta ii era gandul, dupa ce scapase de durere si dupa cum se vede abia astepta sa deguste pe doctorul dintar si pe asistenta lui, care ii era sotie. Auzind una ca asta, doctorul s-a infuriat peste masura, insa profesionalismul pentru care era atat de renumit in lumea animalelor, nu l-a lasat sa nu termine lucrarea inceputa pacientului. Pana la urma isi asumase acest risc, atunci cand si-a incalcat propria regula, primindu-l in cabinet.

In noaptea ce-a urmat insa, a ticluit un plan impreuna cu sotia sa, sperand sa scape cu viata, a doua zi cand avea sa revina vulpoiul pentru montarea noului dinte.

Asa se face ca dupa ce i-au montat dintele de aur, cu care vulpoiul viclean abia astepta sa rontaie pe doctorul soricel, acesta i-a spus ca ii va aplica pe toti dintii o substanta ce il va ajuta sa nu mai aiba dureri de dinti in viitor. La auzul unei asa grozavii, vulpoiul suferind a fost tare incantat. Nu mica i-a fost mirarea insa cand de fapt a constatat ca acea substanta ii lipise maxilarul si dupa spusele doctorului, trebuia sa astepte vreo doua zile pana sa poata deschide gura din nou!Asa ca mahnit, a plecat cu dinte nou si stomacul gol de la cabinetul doctorului de Soto. Iar acesta din urma si sotia lui au scapat cu viata, dovedindu-si ascutimea mintii nu doar a instrumentelor din dotare 🙂

Povestea este tare draguta si plina de invataminte. Textul este aerisit, usor de inteles, scurt si cuprinzator in acelasi timp. Ilustratia vesela si graitoare, face din poveste o adevarata lectie pentru copii, cu mai multe intelesuri.

Din punct de vedere emotional, va puteti folosi de ea pentru prima vizita la dentist. Cu siguranta copiii vor accepta mai usor apropierea medicului, gandindu-se la simpaticul soricel din poveste.

Din punct de vedere al invatamintelor, cei mici vor intelege de ce nu se trece peste anumite reguli stabilite, de ce este important sa ne ferim de oamenii care par a fi fatarnici, de ce este si mai bine sa ne pastram calmul in situatiile limita si sa cautam solutii salvatoare si mai ales de ce este important sa ne tinem de cuvant, atunci cand am facut o promisiune!

Robert si Eva au fost incantati de poveste si sunt sigura ca si copiii de la Atelier il vor primi cu bucurie pe Doctorul De Soto, in mijlocul lor!

Pana data viitoare, va urez lectura magica si va astept sa stam de povesti, cu cartile larg deschise 🙂

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *