Erus si Valea Rabdarii

 

Erus si Valea Rabdarii este poate cea mai frumoasa poveste pentru copii si pentru parinti in acelasi timp, ce am citit-o pana acum! Si nu cred ca gresesc cand spun asta.

Plina de invataminte, calatoria initiatica a lui Erus, un mic print ce traieste in Lumea Buna, impreuna cu familia sa, este minunat transpusa in poveste de catre Alec Blenche. Autorul il descrie pe Erus ca fiind un baietel singur la parinti, rasfatat si cumva diferit de cavalerii de curte cu care suntem obisnuiti. Cu toate astea, calatoria initiatica pe care o va parcurge, il va transforma in eroul din Lumea Buna si ii va reda increderea ca toata puterea se afla in interiorul lui.

Erus pleaca in calatorie, pentru ca Lumea Buna este in pericol de a disparea. Toate fructele si legumele, care dadeau vigoare si sanatate intregului popor, incep sa se rareasca pana la disparitie.

Ceea ce se intampla si cu maretul Soare, care incet se stinge de pe bolta odinioara azurie si fara urme de nori. Atunci Erus este cel ales sa traverseze Valea Rabdarii, un loc despre care nu se stiau prea multe lucruri, pentru a afla ce anume a dus la dezastrul din Lumea Buna!

Prima provocare si poate cea mai mare, este ca baiatul trebuie sa isi paraseasca parintii si  sa traverseze singur intreaga vale, descult, cu riscul de a nu se va mai putea intoarce niciodata, daca nu reuseste sa gaseasca iesirea.

Iar iesirea i se va arata numai daca face alegeri chibzuite, in obstacolele pe care le va avea de infruntat. Cu el poarta doar un rucsac, in care are morcovi, care il vor ajuta sa vada mai bine pe timp de noapte, o legatura de patrunjel care il va face sa vada lucrurile mai clar, atunci cand va fi pus in deriva, fructe de padure pentru a fi puternic si a se feri de boli, lamai si nuci care ii vor lumina gandirea si ii vor limpezi calea spre a lua decizii cat mai bune. Si puritate. Multa puritate!

Erus si Valea Rabdarii

Pentru copii, drumul parcurs de Erus este amuzant, plin de invataturi si emotionant totodata, pentru ca nimeni nu stie ce se va intampla mai departe.

Pentru parinti, drumul lui Erus este cel al maturizarii eroului. Spre cunoasterea lumii si mai ales a propriei lumi interioare, baiatul trece printr-o serie de etape, de incercari care-i marcheaza propriile limite, il fac sa se cunoasca pe sine: cunoaste toleranta, simte virtutile prieteniei si ale omeniei si mai ales afla ce inseamna rabdarea. Calatoria este plina de amuzament, bucuria copilariei si cantece vesele.

„Rabdarea este-o calitate a sufletului tau

Rabdarea te ajuta cand iti este foarte greu

Rabdarea iti foloseste mereu”

Cantecelele pot fi ascultate gratuit pe site-ul oficial : www.calatoriileluierus.ro

Povestea este fabuloasa, sunt convinsa ca veti dori sa aflati finalul cat mai repede cu putinta si sa il cunoasteti pe Erus cel adevarat. Cartea Erus si Valea Rabdarii o puteti comanda de pe site-ul editurii sau daca sunteti din Galati, va astept la librarie sa o luati voi insiva de pe raft.

Pana data viitoare, va urez lectura magica si va astept sa stam de povesti, cu cartile larg deschise 🙂

 

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *