Pernuta Speriata

 

Dupa cum va povesteam cu ceva vreme in urma, de ieri am reluat Atelierul de Mesterit Povesti si serile de miercuri pentru storytelling!

Si prima poveste aleasa pe anul acesta, a fost Pernuta Speriata a editurii Didactica Publishing House. Cartea ca si material este foarte trainica si cu simt de raspundere creata : coperta cartonata, paginile groase, imaginile intuitive, culorile frumoase. Ceea ce o face potrivita a fi citita si copilasilor mai mici, spre foarte mici.

Povestea este una plina de emotii, desprinsa parca din realitatea celor mici. Este de fapt povestea unei pernute tematoare careia ii este  foarte frica de intuneric! Luna si mai cu seama propria umbra, o sperie teribil pe biata pernuta si nu o lasa sa inchida un ochi toata noaptea! Oricat ar incerca sa se ascunda de monstruosul intuneric, acesta pare ca o urmareste prin toata camera! Sub pat, sub masa, sub scaun, in dulapul cu haine sau in cutia cu jucarii, pernuta nu gaseste alinare precum o va face in final, cand isi regaseste linistea si somnul ii gadila genele.

Ce mi-a placut enorm la Pernuta Speriata si mie si copiilor de la Atelier si copiilor mei, este faptul ca se abordeaza o problema extrem de delicata, cum este frica de intuneric, intr-o maniera ludica. Iar finalul este unul cat se poate de bland si potrivit, ales pentru a transmite copiilor empatie vizavi de trairile lor. Pernuta este luata in pat de catre Danut, care ii ofera o imbratisare iubitoare, oferindu-i astfel siguranta si un somn lin, lipsit de frici!

Dupa poveste am ascuns pernuta cu copiii, in diverse locuri si am repetat pozitiile spatiale, am imbratisat pernuta si ne-am oferit dragoste intr-o stransa imbratisare de grup si la final am ales sa desenam frica. Cumva am simtit ca o sa ii ajute sa lucreze mai bine cu propriile frici, sa le accepte, dand o forma si o culoare(poate chiar si o fata) unei notiuni abstracte pentru ei.

Asadar dragi parinti daca sunteti, impreuna cu cei mici, in etapa constientizarii temerilor, Pernuta Speriata este o poveste potrivita, ce constituie un real ajutor in depasirea fricii de intuneric!

Pentru noi a fost frumos, educativ si distractiv, asa ca va astept si pe voi in fiecare miercuri de la ora 17, la libraria Donaris, sa stam de povesti cu cartile laaarg deschise!

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *