Chit si Ront si un naufragiu cu peripetii

 

Chit si Ront este o poveste tare dragalasa, pe care am gazduit-o la Atelierul de miercuri. Marca a editurii Didactica Publishing House, povestea este pe cat de amuzanta pe atat de educativa.

Chit si Ront sunt doi prieteni soricei : unul de casa si celalalt de campie. Unul visator, cu tolba plina de carti si mintea intesata de povesti, celalalt iubitor de natura si joaca in aer liber.

Aparent atat de diferiti, cei doi prieteni insa, se completeaza reciproc atat de armonios, incat tin foarte mult unul la celalalt! Asa se face ca intr-una din zile, pe cand lectura de zor Robinson Crusoe, Chit primeste vizita amicului sau Ront, care ii propune sa iasa afara la joaca, pentru ca dupa cum vede el cititul e tare plictisitor! Induplecat de rugamintile amicului sau, intr-un final Chit cedeaza si pleaca impreuna intr-o aventura , asemanatoare calatoriei lui Robinson Crusoe. Doar pentru a-i dovedi lui Ront cat de mult se inseala in privinta cartilor.

CHIT SI RONT

Construiesc o barca din dopuri de pluta si se lanseaza pe izvorul ivit in fata casei, dupa ploaia rapaitoare de mai devreme. Din pacate insa la scurt timp, barcuta lor esueaza si soriceii raman captivi pe o insula de pamant inconjurata numai de apa! Construiesc un mic adapost si doua hamace si se odihnesc, in cautarea de solutii, dupa ce micul Chit se sperie teribil de premisele unui naufragiu ca la carte!

De ce surpriza au parte micii prieteni cand se trezesc, veti afla citind povestea pana la final!

Ce va pot spune este ca Ront va invata cat de frumoase pot fi povestile si ce placut este a citi in compania unor titluri bune!

Povestea abunda in dialoguri amuzante, presarate cu imagini atractive iar caracterul educativ este lesne de inteles, pentru toti copiii : povestile sunt porti catre lumi imaginare, pline de farmec aparte!

Copiii de la Atelier au fost bucurosi de-a dreptul sa ii aiba in mijlocul lor pe cei doi amici! La final am jucat impreuna jocul „Soricel muta-ti casuta” si am faurit  barcute  colorate de hartie.

Pana data viitoare va urez lectura placuta si va astept cu cartile laaaaarg deschise la Atelier, in fiecare miercuri de la 5 la libraria Donaris!

 

CHIT SI RONT

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *