Incredibilul baietel mancator de carti

 

„Incredibilul baietel mancator de carti” este o poveste marca a editurii Vellant.

Plina de umor, povestea il intruchipeaza pe Henry, un baietel care iubea foarte mult cartile. Insa nu asa cum le iubim noi toti ceilalti! Ci cumva diferit…Henry adora sa le devoreze! Da, ati citit bine : sa le manance cuvant cu cuvant, pagina cu pagina, carte dupa carte!

Vedeti voi el isi dorea tare mult in sinea lui, sa devina cel mai istet copil din lume si o buna bucata de vreme, se pare ca a si reusit! Pentru ca manca orice fel de carte, era foarte priceput in orice domeniu. Povestea spune ca isi intrecea si profesorii de istet ce era incredibilul baietel mancator de carti!

Insa nu degeaba umbla vorba prin targ ca orice minune tine 3 zile! Intr-o zi, Henry a inceput sa nu se mai simta asa de bine in pielea lui. Pentru ca ingerase foarte multa informatie, care se amestecase teribil in creier, acum cuvintele ii ieseau alandala din gura! Asa ca incredibilul baietel mancator de carti, nu se mai simtea istet si nici nu prea mai vorbea de teama de a nu parea ridicol in fata celorlalti! Unde mai pui ca intr-o zi i s-a facut rau fizic de la atatea carti! Ajunsese la performanta de a devora cate 4 bucati pe zi!!

 

Asa ca parintii, medicul, bibliotecarul l-au sfatuit sa se opreasca, ca sa aiba si ceilalti ce sa mai citeasca, iar stomacul sau sa isi revina la normal. Bietul Henry neavand de ales, s-a supus si a incetat o vreme sa mai atinga orice fel de carte, de teama de nu o rontai.

Pana intr-o zi cand a gasit uitata sub pat, o carte. La inceput a deschis-o timid si apoi, si mai timid, a inceput sa o ….citeasca. Si pe masura ce patrundea mai adanc in taina povestii, i se parea cu adevarat o carte BUNA!

Cum se termina povestea insa, veti afla singuri citind (atentie nu devorand!!!) cartea „Incredibilul baietel mancator de carti”!

Grafica este una diferita de alte povesti pe care le-am citit pana acum, insa mesajul si povestea sunt de neinlocuit!

Usor de lecturat, permisiva ca si text, pentru a o putea imbogati cu explicatii si poate adapta la diverse categorii de varsta, cartea este amuzanta si plina de imaginatie creatoare!

Pana data viitoare eu va doresc lectura placuta si va astept in fiecare miecuri la Atelier, cu cartile laaaaarg deschise!

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *