Alexander si soricelul de jucarie

 

„Alexander si soricelul de jucarie” ne-a vizitat ieri la Atelierul de Mesterit Povesti! Pentru ca cei mici au fost incantati ce povestea cu Chit si Ront, am decis sa ii surprind cu inca un basm cu soricei.

Asa ca impreuna l-am cunoscut pe Alexander, un soricel izgonit de toata lumea. Trist si posomorat pentu ca nimeni nu il placea, desi el in inocenta lui nu dorea decat sa adune de la fiecare masa cateva firimituri, Alexander face cunostinta intr-una din zile cu Willy. Si atunci incepe povestea sa prinda contur.

Willy este un soricel de jucarie, aflat in camera de joaca a micutei Annie. Desi aparent nu pare cu mult diferit de Alexander, acesta din urma se simte un pic invidios atunci cand afla ca Willy este iubit, mangaiat si doarme pe pernuta alaturi de alte papusi, in vreme ce el este alungat cu matura la fiecare aparitie.

Alexander si soricelul de jucarie ajung sa se indrageasca unul pe celalalt si dintr-o data acesta isi doreste sa fie si el un soricel cu cheita, iubit de copii!

Astfel afla ca in gradina, la capatul cararii de pietre este o soparla vrajita, ce indeplineste dorinte. Asa ca micutul Alexander alearga intr-un suflet si invoca legendara soparla, cu speranta ca aceasta il va putea transforma intr-un soricel de jucarie. Aceasta apare si ii cere soricelului sa gaseasca o pietricica purpurie pe care sa i-o aduca, intr-o seara cu luna plina.

 

Pentru Alexander freamatul interior este imens si il determina sa caute pietricica temeinic, tot cu gandul ca va fi un soricel iubit…de jucarie. Istovit insa dupa o zi intreaga de cautari, se intoarce acasa lihnit de foame si gaseste in camera fetitei o cutie cu jucarii vechi, printre care zace trist si Willy. Astepta sa fie aruncat impreuna cu celelate jucarii, pentru ca intre timp Annie primise jucarii noi. Cu lacrimi in ochi, Alexander este profund miscat de patania prietenului sau, insa ca prin minune, gaseste in cutie pietricica purpurie!!!

Ce face Alexander atunci cu ea si cum se termina povestea, veti afla citind cartea Alexander si soricelul de jucarie, marca a editurii Humanitas Junior.

Cert este ca micutul soricel le-a predat celor mici ieri, la Atelier, lectia prieteniei si a bunatatii. Si copiii l-au indragit pe loc! Mesajul transmis, textul scurt al povestii si ilustratiile, fac din povestea Alexander si soricelul de jucarie un must-read pe care trebuie sa il aveti in biblioteca!

La final ajutati de un zar buclucas, am repovestit jucandu-ne, istoria celor doi soricei iar cei mici si-au faurit propriul colaj cu soricei!

Pana data viitoare va doresc lectura placuta si va astept in fiecare miercuri de la ora 5, la libraria Donaris cu cartile laaarg deschise 🙂

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *