Kokedama sau arta de a darui flori intr-un mod aparte!

 

Pentru ca luna martie bate la usa, cu tot cu cojoacele Babei Iarna peste ea, astazi vreau sa va povestesc despre flori. Si nu orice tip de flori, ci despre kokedama. Vi se incurca putin limba la inceput, asa-i? Nu va nelinistiti e in regula , si eu am patit la fel, nu sunteti primii 🙂 Doar daca faceti parte din grupul decoratorilor florali, puteti sa va mandriti cu o pronuntie precisa din prima. Oricum ar fi, e bine sa va informati din timp, ca sa nu va ia pe nepregatite cadourile din acest martie!

Kokedama reprezinta o arta in adevaratul sens al cuvantului, arta de a da viata plantelor si de a crea un mediu propice dezvoltarii lor!

Ideea de kokedama este originara din Japonia. Din punct de vedere etimologic, cuvantul kokedama poate fi tradus prin „ghiveci din muschi”. Aceasta noua si interesanta arta dezvoltata in Japonia pe la jumatatea secolului al XVII-lea, a cunoscut o mare popularitate pe teritoriul european si, mai tarziu, si pe cel american.

In privinta acestei arte, natura isi spune cuvantul deoarece planta in sine este crescuta in ghiveci pana la un moment dat. Dupa care bulgarele de pamant acoperit cu muschi, devine singurul protector al radacinilor aflate la vedere, aceste aranjamente florale fiind deosebite atat pentru interiorul locuintei, cat si pentru gradina.

Curioasa din fire si iubitoare de flori, am intrebat-o pe Andreea, specialist in arta florala, ce flori se folosesc pentru aceste aranamente deosebite, cum se ingrijesc si mai ales unde le gasim?

” Noi am ales florile de primavara, deoarece vestitorii primaverii trebuie sa existe in orice casa si sa aduca miresme si culori specifice acestui anotimp minunat! Ingrijirea bulgarelui de viata se face foarte ușor, este indicat sa fie scufundat in apa timp de cateva minute, apoi lasat sa se scurga, aceasta operatiune fiind necesara o data pe saptamana pentru florile iubitoare de apa”, mai spune Andreea.

„Am ales sa folosim aceasta tehnica pe zambile, deoarece intotdeauna mi-au placut zambilele rezistente, care sa miroasa mult timp, iar acest procedeu le prelungeste viata.”

Andreea, designer floral la Vows, ne povesteste ca este importanta nu doar alegerea florilor sau aranjamentului potrivit, ci atentie si a culorii care defineste buchetul oferit!

” Culorile zambilei au semnificații deosebite : zambila albastra semnifica stabilitatea in dragoste, cea roz natura jucausa a unei persoane iar cea alba dragalasenia si frumusetea. Sentimente pe care dorim sa le regasim in orice anotimp. Cu atat mai mult la inceput de primavara!

Semnificatia branduselor este una deosebita! Brandusa este o floare care simbolizeaza sentimente puternice si devotament, legaturi stranse atat de dragoste, cat si de prietenie.

O alta floare draga noua este muscaria. Aceasta planta se inmulteste prin bulbi si face flori albastre, avand aspect de zambile in miniatura.”

Asadar fiti cu bagare de seama la florile pe care le oferiti in aceasta perioada. Ele se pare ca transmit mai multe, decat am putea sa o facem noi, prin viu grai..Pentru mine kokedama a ramas un colt viu de natura! Interesanta si misterioasa de la denumire, istorie si pana la combinatiile de flori ce o alcatuiesc!

Daca si voua va place, puteti gasi mai mult si mai multe, in gradina celor de la Vows. Andreea si echipa ei, vor pune bucurie si multa pasiune in orice floare veti darui! Asemeni unui juramant nevorbit, doar simtit 🙂

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *