Erus si Valea Generozitatii vine la Galati!

 

Erus si Valea Generozitatii este continuarea primului volum, Erus si Valea Rabdarii, scrisa de Alec Blenche si iesita la lumina tiparului editurii Curtea Veche.

Povestea este cu adevarat plina de invataminte pentru copii si de ce nu, chiar si pentru adulti! Pastrand acelasi registru ludic, ca in prima parte, autorul invita cititorii la o calatorie imaginara prin Valea Generozitatii. Care dupa cum ii spune si numele, are darul de a aduce la suprafata bunatatea oamenilor. Care este sadita acolo, in fiecare dintre noi, precum un dar pretios al vietii, insa pe care uitam cu desavarsire sa il oferim neconditionat celor din jur. Incarcatura emotionala pe care o transmite fiecarui cititor, acest nou volum al povestii, este atat de profunda, incat capitolele par ca se succed atat de armonios precum curgerea unei ape cristaline in plina vara!

Erus intra in Valea Generozitatii cu un cumul de emotii, adunate in sufletu-i mic de copil,  greu de cuprins in cuvinte.

Stie ca pe umerii lui atarna responsabilitatea salvarii Regatului Vanturilor si ca Lumea Buna va redeveni ce a fost odinioara, daca el reuseste sa aduca Soarele pe cer! Are insa incredere in prietenul sau Alpi, care l-a insotit in toata Valea Rabdarii si impreuna cu care patrunde si in ce-a de-a doua vale magica. Iar izbanda trecerii prin Valea Rabdarii, inca rasunatoare de altfel, il urmareste pretutindeni, asa ca eroul nostru prinde curajul de care are nevoie si isi lasa incaltarile in urma, pentru a pasi cum se cuvine in noua aventura!

Erus intalneste Soarele, cunoaste indoiala, simte teama, invata ce este prietenia, altruismul, sacrificiul si generozitatea, trecand printr-o serie de incercari menite sa il transforme. Din baiatul print in eroul intregii lumi!

Probele la care este supus, fac parte din Jocurile Generozitatii, unde apare din nou motivul ludic al povestii. Firul narativ devine o intreaga aventura captivanta, pentru micii cititori. Testele la care este supus Erus, framantarile lui interioare si amalgamul de sentimente noi ce il coplesesc, fac povestea vie in ochii micilor curiosi, ce cu sufletul la gura asteapta deznodamantul fiecarei probe! Iar ilustratiile absolut incantatoare ale Doinei Zavadschi, subliniaza caracterul unic, al celei mai frumoase povesti scrisa pentru cei mici si cei mari deopotriva!

Eroul contemporan al copiilor, vine atat de aproape de micutii nostri, incat povestea iese din coperta cartii! Si isi canta frumusetea care a consacrat-o in toata splendoarea, sambata  24 martie, la libraria Donaris!

Eu va astept cu drag, alaturi de Alec Blenche desigur, la cel mai frumos eveniment pentru copii de anul acesta : lansarea povestii Erus si Valea Generozitatii la Galati!

Impreuna cu Erus, Alec si Apiland, vom fi gazde zambitoare si degraba primitoare in Lumea Buna a povestilor!

 

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *