Activitati de weekend pentru copii si parinti impreuna!

 

La buna regasire dragi mamici de pici!

De ceva vreme tot incerc sa astern cateva idei de petrecere a timpului cu cei mici, prin jocuri amuzante. Si se pare ca azi am si reusit!

Asa ca mai jos veti gasi idei de activitati pentru parinti si copii, probate de noi cu succes!

Robert si Eva sunt fani ai experimentelor, asa ca astazi va voi impartasi ce mai facem noi, cu ce ne mai jucam si cum ne distram invatand totodata! E lesne de inteles ca de vreme ce locuim la curte, mai toate activitatile se muta afara de primvara incepand! Lucky me ca se pastreaza ordinea in casa ­čÖé

Pe langa jocuri de miscare, pe care le facem in 2 sau 3, in pauze ne asezam la masuta de lucru si experimentam.

Asa am facut cunostinta cu norii pufosi, curcubeul colorat, folosind spuma de ras si colorant alimentar, pipete si pietricele colorate. O activitate senzoriala de poveste, cu tot cu poveste la pachet!

Apoi in alta zi, am creat tablouri din flori multicolore, exersand astfel ordonarea elementelor dupa marime si culoare. Aici ne-am jucat mult si cu liniile serpuite, gen traseu din flori, la capatul caruia intotdeauna era o comoara de gasit! Si evident am facut si sticle senzoriale de primavara!!! O nebunie frumoasa!

 

 

Nisipul artistic este si el o pasiune a gemenilor jucausi. Le dezvolta abilitatile de motricitate fina si imaginatia, creand mici lumi pline de personaje si printese ce asteapta sa fie salvate , dintre zidurile castelelor de nisip:)

Evident ca jocul de-a culorile curcubeului l-am repetat si sub o alta forma, folosind pahare de unica folosinta, colorant si servetele. Efectul a fost wow atat pentru copii cat si pentru mine! Prin acest experiment am reanalizat culorile, nuante ce deriva din cele principale si am pus accent pe rabdare. Copiii au inteles ca e necesara pentru ca sa poata vedea curcubeul in toata splendoarea lui . Si au asteptat cu sufletul la gura finalitatea jocului.

 

Aceste joculete si activitati ii tin conectati, ii determina sa isi doreasca sa descopere noi povesti despre fiecare material folosit in parte. Le dezvolta curiozitatea naturala si le ascute simturile considerabil! Plus ca le dezvolta dorinta de a lucra in pereche, ceea ce este de dorit  in orice imprejurare, cand vine vorba despre copii. Fie ei gemeni sau nu.

 

Data viitoare revin si cu alte idei, dar pana atunci va las sa le probati pe cele de azi, ca doar la usa bate un weekend insorit, numai bun de joc si joaca!

 

Comentarii

comentarii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *