Un vis, emotii, o poveste : Aievea!

 

A fost odata ca nici o alta data un vis. Ca oricare altele veti spune, ca doar toti suntem un vis, cladim un vis, adapostim ori crestem un vis o data cu noi. Ei bine nu toate visurile sunt la fel.

Unele se aprind precum o valvataie, altele ard mocnit, fara a vedea vreodata lumina zilei si cele mai norocoase dintre ele, devin aievea. Se nasc, ca sa creasca, sa infloreasca si sa bucure pe cei din jur. Iau forma si culoarea celui ce le poarta si  stralucesc intens, precum Luceafarul in noapte!

Un astfel de vis am trait si eu cand am fost invitata sa iau parte la Aievea. Daca inca nu stiti despre ce vorbesc, veti intelege indata.

Am ajuns, ca niciodata de cand suntem parinti, la timp. Surprinsi de caldura si de marea de oameni din jurul nostru, ne_am ocupat locurile in sala si am ales sa asteptam. La fel ca toti ceilalti de altfel. Murmurul din jur imi dadea de inteles ca emotia si nerabdarea tuturor era in crestere. Cumva toti visau, respirau si traiau Aievea, iar decorul deja pregatit, cu gandul acolo ducea. La o poveste. Si asta a si fost !

Curand luminile s_au stins si povestea a inceput. O poveste in versuri, scrisa in mai multe acte, toate la fel de pline de emotie, intamplate Aievea. Aparitia minunata a povestitoarei, a nascut valuri de urale si emotie pura si a mangaiat cu vocea sa divina, sufletele tuturor. Da, ati citit bine,  sufletele mai mult decat urechile! Pentru ca un astfel de moment ajunge sa atinga mai mult decat un organ de simt. Cucereste cu totul intreaga fiinta!

Pe rand fiecare intrare in scena, era descrisa de rezumatul unei povesti. Iar tematica subiectelor alese era atat de minutios gandita, incat nu avea cum sa nu impresioneze pe absolut fiecare participant! Macar o vorba din cele auzite, isi sadea locas in cate un buzunar de la piept! Actul nararii in sine era rupt parca dintr_o poveste, acompaniat de sunet si plin de emotie, transmisa la fiecare cuvant rostit de povestitoare.

Iar succesiunea momentelor de talent si pasiune din belsug, ce urmau fiecarei introduceri, faceau ca punctul culminant sa para cumva…ati ghicit…Aievea.

Deznodamantul a adus cu sine aplauze la scena deschisa, lacrimi, emotie si aprobari. A transmis o mare de binete si de optimism celor prezenti, dornici sa simta si sa intelegea mesajul ascuns al povestii : intr_o lume in care poti sa fii orice, alege sa fii bun! Aievea este o poveste de viata si trebuie primita cu bratele si sufletele larg deschise!

Iar visurile isi au rolul lor, nu sunt simple inchipuiri, nicidecum! Atata timp cat sunt hranite cu pasiune, bunatate si dragoste de viata, ele devin Aievea si vorbesc lumii despre creator!

Andra, caci ea este povestitoarea, purtatoarea si creatoarea de emotie pura, este ea insasi o poveste memorabila! Un om cum rar intalnesti in zilele noastre : bun, inimos, talentat, generos, dedicat, inspirat ce mai un OM FRUMOS, ce ma simt onorata sa il cunosc!  Un dar sublim, oferit de sotul meu, pe care l_am simtit, respirat, visat impreuna Aievea! Si cu noi alte cateva mii de suflete asisderea!

Daca aveti ocazia va recomand sa luati parte la o poveste ce sigur o sa va cucereasca. Daca nu aveti, creati_va musai una! Pentru ca povestile scrise atat de frumos continua intotdeauna cu : si au trait fericiti pana la adanci batraneti, mai ceva ca in povesti… aievea

 

 

sursa foto : fb>andraofficial

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *