Cei Sapte Papa-Lapte (recenzie)

La buna regasire dragi mamici de copii mici! Am pentru voi astazi o recomandare de lectura minunata!

Cei Sapte Papa-Lapte este un titlu nou, cald scos de sub lumina tiparului de catre editura  Cartea Copiilor

Cartea este o poveste de viata a unei mamici. Este daca vreti o metamorfoza in versuri, foarte amuzanta de altfel, a transformarii familiei in camin si a femeii in mama. Si nu in una oarecare ci o mama a 7 copii!

Istorioara este frumos ilustrata si cu sarg condimentata de pataniile si obiceiurile fiecarui bebelus aparut in viata familiei. Mai exact fiecare are cate o preferinta culinara. Una singura! Si mama, cu multa rabdare si bunavointa,  se vede nevoita sa gateasca un singur si acelasi fel de mancare din nou si din nou. Si povestea se repeta de 7 ori la rand!Asta pana intr-o zi cand istovita de atata treaba, isi pierde cumpatul si deznadajduita crede ca nimeni nu isi va aduce aminte de aniversarea sa!

Insa cand ai o familie atat de numeroasa, careia ii oferi tot timpul si iubirea ta, primesti recompense exact cand te astepti mai putin! Asa se face ca toti cei 7 papa-lapte pun la cale sa ii faca mamei o surpriza culinara. Se trezesc cu noaptea in cap si incep prin a cauta reteta perfecta. Dar surpriza : sfarsesc prin a amesteca fiecare fel de mancare preferat, dupa ce in jur au facut dezastru. Vazand bine ca nu le iese ce si-au propus, arunca totul laolalta in cuptor, ascunzand de ochii mamei, dar uitand ca de fapt cuptorul coace! Asa ca mama surprinde in cuptor, cand se trezeste, un chec colorat, aromat si delicious pregatit cu multa truda de toti cei 7 papa-lapte!

Bucuria este atat de mare, incat sarmana mama nici nu mai observa dezordinea produsa de micii bucatari! Important este rezultatul si mai ales intentia! Asa se face ca petrec impreuna un picnic minunat si realizeaza uimita, ca a gasit in sfarsit, reteta perfecta pentru a satisface preferintele culinare ale tuturor celor 7 copii!

 

Povestea Cei Sapte Papa-Lapte este de o frumusete rara, iar apartenenta ei la stilul liric o face sa aiba un ecou aparte, atat in inimile copiilor cat mai ales in cele ale mamelor din lumea intreaga!

Toata stradania din momentul in care apar copiii in viata de familie este transpusa, cu ajutorul versurilor exemplar traduse de Florin Bican, intr-o metafora continua! Cumva parcurgand versurile, autoarea da impresia ca ofera cu titlu gratuit mamelor, caracteristici supranaturale, trasaturi mult augmentate, pentru a putea face fata unei asemenea provocari : copiii!

In realitate insa mamele isi iau putere din  iubirea cu care isi cresc si dadacesc fiecare copil in parte, indiferent de numarul lor, de preferinte, de toane sau de alegerile facute! Mamele invata sa accepte ca perfectiune nu exista, oricata bunavointa ar avea! Cu alte cuvinte merita sa savurati impreuna cu toata familia, aceasta poveste minunata, sa zambiti la unison si sa apreciati unicitatea fiecaruia. Pentru ca in final ea este cea care face din fiecare familie un curcubeu atat de divers colorat, pufos si frumos precum un chec urias!

Pana data viitoare eu va urez lectura placuta si nu uitati de cartile laaaaarg deschise in aceasta vacanta 🙂

 

sursa foto : www.carteacopiilor.ro

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *