Calutul din Margareta (recenzie)

Calutul din Margareta este o poveste aparte, data de caracterul ei interactiv! Asta este primul lucru ce imi vine in minte cand vorbesc despre ea.

Scrisa maiestuos de frumos, sub egida editurii Cutiuta cu Povesti, cartea este magica va spun ­čÖé

Povestea Selenei, care locuieste in fiecare vara la bunica ei si are grija cu sfintenie de gradina cu flori, este una speciala. Parfumul evocarii este unul atat de autentic, incat transpunerea cititorului este aproape totala!

Micuta Selena afla intr-o buna dimineata ca florile pe care le-a tot ingrijit in fiecare vara, ascund un mic secret : un calut magic, venit tocmai din Insula de Cristal, unde o vrajitoare malefica a distrus orice urma de frumusete si natura. A parjolit florile si acum toti calutii din Insula au ramas fara de flori, intr-un loc pustiu si gol.

Auzind o asa grozavie Selena curajoasa, merge cu micul calut pitit bine intre palme, la bunica sa si ii povesteste patania din Insula de Cristal. Impresionata, aceasta hotaraste sa ii ajute si le promite ca le va darui seminte de flori multicolore, care sa dea viata Insulei din nou. Problema era insa legata de transportul acestora, care erau mult prea grele pentru micul calut inaripat! Calutul din Margareta are deci nevoie urgenta de ajutor, pentru a salva Insula!Si nu orice fel de ajutor ci unul magic!

Asa se face ca la miezul noptii, bunica iese in gradina si cheama porumbita pe care a ajutat-o cu multa vreme in urma sa ii ceara ajutor. Aceasta ii fagaduieste ca va aduce ea toti porumbeii si impreuna vor ajuta la caratul semintelor pe Insula de Cristal.

Zis si facut. Doua zile la rand bunica si Selena au cusut 100 de saculeti in care au presarat cate 10 seminte, iar in zorii celei de-a treia zi, porumbeii au impanzit cerul venind in ajutor, asa cum era promis.

Ce s-a intamplat mai departe cu calutul, daca a reusit sa ajunga cu toti saculetii in Insula, daca au scapat de vrajitoare si mai ales cum au ajuns bunica si Selena in vizita pe Insula de Cristal, veti afla citind cu sufletul la gura calatoria magica din Calutul din Margareta!

Firul narativ este unul descriptiv, autoarea Andreea Calinescu, folosind deseori dialogul pentru a rupe cursul linear al intamplarilor.

Metaforele utilizate si personificarile folosite in crearea povestii Calutul din Margareta, dau savoare acesteia, iar provocarile interactive, adresate celor mici, par sa apara exact in momentele de maxima tensiune!

Nu este aleasa la intamplare nici floarea de margareta.┬áExista multe semnificatii atribuite margaretelor ÔÇô de la inocenta, simplitate si bucurie la fericire, noroc si noi inceputuri. In epoca victoriana, margaretele semnificau loialitate si incredere. Iar citind povestea, veti descoperi ca abunda de astfel de simboluri, alese cu grija!

Ilustratiile sugestive, realizate cu maiestrie de Alexia Udriste, perfect pliate cu descrierea, fac deliciul lecturarii unui basm captivant!

Va recomand cu drag sa adaugati povestea in lista lecturilor de vara din vacanta aceasta! Sigur veti surprinde placut, micutii cititori din casa! Robert si Eva sunt foarte incantati de Selena si Calutul din Margareta!

Pana data viitoare eu va urez lectura placuta si nu uitati de cartile laaaaarg deschise din aceasta vacanta! ?

 

 

sursa foto : www.cutiuta-cu-povesti.ro

Comentarii

comentarii

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *