A venit vacanta mare! Ce facem cu copiii mici?

 

A fost odata ca niciodata un moment din an, in care parintii apreciaza cu adevarat dascalii : vacanta de vara! Pentru ca cei mici sa se distreze in cele 3 luni de vacanta mare, ar trebui ca si parintii din dotare sa fie in concediu toata vara, nu? Dar asta suna mai mult a povesti decat a realitate! Asa ca incet ne apropiem de peisajul cotidian, in care daca nu exista bunici de rezerva disponibili, incepem sa cautam solutii. Acesta este un articol ca raspuns la intrebarile parintilor cu care intru in contact, din experienta mea de parinte si pedagog deopotriva. Promisiunea ramane promisiune, cum ar spune cei mici 🙂

Asa ca iata din experienta spun, ca din postura de parinti, nu acceptam un compromis cand vine vorba de copiii nostri! Si simt ca majoritatea sunteti in aceeasi barca cu mine. Una suficient de incapatoare incat sa ne cuprinda pe toti, zic  🙂 Pana la urma e vorba de vacanta mare, in care copiii ar trebui sa simta mai mult ca niciodata comuniunea cu natura, apropierea de latura lor senzitiva, legatura stransa cu simturile si cu sentimentul de apartenenta la un grup social. Deci cumva ne dorim activitati inedite, de vacanta mare pentru copiii mici de acasa! Desfasurate in aer liber, cat mai diverse si educative, care sa completeze tot mai mult lipsa parintilor din peisaj. Pana aici toate bune, am identificat problema. Ce e insa de facut, mai departe? Ce solutii reale avem la indemana in Galati, pentru a oferi celor mici alternative pe masura asteptarilor noastre? Programele de vara, desigur, sunt cea mai buna varianta!

Tot din experienta va spun ca Robert si Eva au luat contact, scurt ce-i drept, cu diferite medii de invatare din Galati. Aparent toate ok, in esenta implicarea face diferenta!

Conteaza ce-i drept multe aspecte, insa este foarte important sa va informati foarte bine, inainte de a decide impreuna care este locul potrivit de a petrece vacanta de vara!

Vizitati, faceti o lista cu intrebarile ce le aveti de adresat, si nu va sfiiti sa o folositi, luati parte la activitati si mai ales cereti feedback copiilor. Ei sunt precum un catalizator. Asa ca dati-le ocazia sa isi exprime parerea sincer!

Eu recunosc am o lista de la care nu ma abat niciodata! Mai exact caut veselie, armonie, zambete, soare, culoare, joc liber, diversitate, mancare sanatoasa (daca este cazul de program lung) si niciodata acces la ecrane! Scurt si cuprinzator, dupa cum ar spune unii 🙂 Daca si voua va este dificil sa alegeti, recurgeti la lista. Asterneti pe hartie ceea ce va doriti, pentru vacanta mare a copiilor mici de acasa si nu renuntati!

Sunt sigura ca veti gasi impreuna locul potrivit, daca veti acorda suficient de multa atentie, fiind selectivi. Noi pana acum am agreat doar cateva optiuni, pe care vi le recomand sa le vizitati : Adda Kids si Funny English! Ateliere creative de cooking, lectura, craft, activitati inedite de invatare prin joc la soare! O abordare inedita au si cei de la Fastrackids care de asemeni organizeaza cursuri foarte frumoase si interactive de vara, pentru copiii din Galati!

 

Asadar rabdaaaaaare, muuuuult soare ca e lunga vacanta mare 🙂

 

sursa foto : pinterest.com

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *