Provocari din viata cu gemeni. In vacanta sau pe loc repaus?

 

La buna regasire dragi mamici de pici, in zi cu soare! Daca rimeaza si cu mare sau racoare, inseamna ca va distrati in vacanta! Daca nu ati apucat inca sa plecati, grabiti-va! Sa va plimbati, sa va deconectati, sa va distrati, sa iesiti pur si simplu din cotidian!

Pentru ca vacantele cu copiii mici sunt numarate! In curand ne vor face cu mana din mers, catre escapadele cu prietenii! Si atunci sa vezi jale si cufundare in cutia cu amintiri!

Sotul meu, pe buna dreptate, spune ca lui ii este oarecum indiferent daca plecam au ba in vacanta. Eu sar ca arsa si incep sa turui un milion de Motive pentru care sunt importante vacantele! Si el calm, ma lasa si zambeste. Asteapta sa imi termin pledoaria, desigur argumentata, ca mai apoi sa imi vin in fire, asezandu-mi firele de par rebele, ce s-au rasculat o data cu mine, si sa il intreb calma : DE CE? Evident ca la fel de calm si amuzat imi spune ridicand din umeri : „Pentru ca vacantele cu copii, nu sunt vacante! Ci doar o mutare a haosului in alt décor. Si cu bagaje cat pentru jumatate de an dupa noi, pe deasupra! Tot suntem in garda, tot alergam dupa copii, tot facem observatie, tot turuim si ne epuizam. La dublu. Iar ei tot se ciondanesc, ca doar nu le-o fi rusine de noul peisaj.”

Si mai calma de data asta, ma dau un pas inapoi si incep sa rumeg. Informatii multe, argumente si mai multe, emotii, remuscari, incep sa se ingramadeasca in capul meu.

Justa si expunerea lui, nu pot sa fiu atat de orgolioasa incat sa nu recunosc. Are dreptate oarecum, nu? Il inteleg si pe el, insa ma inteleg si pe mine. Si mai mult, pe noi. Da nu este o reala vacanta cea cu copiii mici. Nu pentru un cuplu. Nu una cu plimbari in noptile cu luna, cina la restaurant pe malul marii, mic dejun la piscina cu nisip fin printre degete sau apus de soare imbratisati. Daaaar este o alta ETAPA a vacantei si a noastra ca si cuplu.

Vacantele cu copiii sunt pe buna dreptate epuizante, insa au un farmec aparte, trebuie sa recunoastem!

Da este adevarat ca din vacanta cu copiii ne intoarcem mai obositi decat am plecat, insa incarcati . Da totul se transforma, dar sunt momente one time only, pe care la o vacanta viitoare nu le vom mai simti la fel, pentru ca nici cei mici nu vor mai fi atat de mici! Da in vacantele cu copiii, cina se ia cu ochii jumatate lipiti de somn, cu pielea prajita de soare si negocieri de meniu. Iar micul dejun ne gaseste desigur, cu nisip in bagaje si printre dinti, iar serile romantice devin minute de noapte buna, insa vacantele cu copiii ne imbogatesc atat de mult!

Asa ca, intr-un moment de respiro, cand copiii se odihnesc, imi scot sotul in curte, la umbra si la o limonada rece si cu zambetul pe buze cantarim, discutam, negociem si vedem incotro inclina balanta : in vacanta sau pe loc repaus?

sursa foto : www.traveltips.ro

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *