Adio nuieluse si alte povesti asemeni (recenzie)

La buna regasire dragi mamici de pici!

Acum in pragul celor mai frumoase sarbatori, sigur cu totii revizuim listele primite, trimise, facute sau cele aditionale listei principale! Si desi cei mici isi doresc probabil ca fabrica de jucarii a mosului sa se mute la ei acasa, eu va spun ca nu e chiar asa!

Alor mei le explic ca este doar o dorinta, care le va trece repede dupa ce o vor avea, nu este chiar necesar. De altfel am trecut cumva la ETAPA urmatoare, cea in care ii intreb efectiv si decidem impreuna : iti doresti tu asta pentru ca e colorata si noua si iti place sau chiar iti este necesara? Dupa  cateva minute de mutrite si gandire profunda, de cele mai multe ori, copiii sunt sinceri si inteleg mesajul foarte bine, asa ca luam aproape mereu decizia corecta!

De la ce nu ne abatem insa, ati ghicit, lista cu cartile dorite care chiar sunt necesare! Cumva la fel de necesare ca si hrana sau hidratarea. Pentru ca pana la urma lectura  este hrana mintii si sufletului, mai ales cand vine vorba de copii, ale caror minti sunt in formare si dezvoltare continua.

Asa se face ca ultima achizitie a fost volumul O iarna de povesti, scris de Cristina si Alex Donovici, aparuta la editura Curtea Veche! De acolo am ales pentru un atelier de storytelling povestea Adio nuieluse, care este minunat creata pentru a repozitiona nuielusa diferit, pozitiv, in ochii copiilor si a nu instiga evident la pedeapsa.

Intr-o atmosfera de basm, doamna si domnul Nicolae, sunt surprinsi direct in toiul pregatirilor pentru seara de Mos Nicolae. Mosul insa este din ce in ce mai convins ca nuielusele nu mai sunt de actualitate si trebuie neparat inlocuite! Asa ca toata povestea freamata in jurul ideii de a gasi cadoul perfect pentru copii! Ceea ce si reuseste sa faca pana la urma, desigur! Cu incredere si multa iubire, cu inspiratie si sprijin din partea doamnei Nicolae, Mosul gaseste cea mai potrivita cale de a transforma mormanul de nuieluse adunate, in …carti! Si astfel sa ofere copiilor cel mai frumos si folositor cadou : darul lecturii!

Povestea este minunat creata si copiii au primit-o cu bratele deschise! Ilustratiile sunt graitoare iar dialogul care apare deseori pe parcursul povestii, intretine suspansul a ceea ce va urma. Si pentru ca ea sa ajunga la cat mai multi copii, va anunt ca are si o varianta audio minunata, in lectura Biancai Mereuta, pe care v-o las aici.

Asadar si de Craciun sa oferim cat mai multe carti copiilor pentru ca spiritul sarbatorii sa devina etern, prin puterea povestilor! Ele chiar sunt necesare sub bradul de Craciun si in inimile copiilor!

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *