Cum alegem jucariile celor mici?

 

La buna regasire mamici de pici! Astazi mi-am propus sa va povestesc despre cum aleg eu jucariile gemenilor si ce s-a schimbat de acum 4 ani, cand erau doar niste bebelusi molfaitori de orice prindeau 🙂

Cu siguranta stiti acele zile de inceput de an, cand ne propunem sa facem ordine in haine, intre cratite, si in casa in general. Asa am ajuns desigur,  si la capitolul jucarii. Ce am observat in vreme ce le sortam, este ca tendinta noastra de-a lungul celor 4 ani de cand avem copii, a fost sa cumparam si evident sa si primim, mult prea multe jucarii! Multe inutile, nu neaparat calitative, si desigur doldora de stimuli vizuali si auditivi, precum luminite si muzicute  prea galagioase!

Mno idea este ca toata lumea isi doreste ca cei mici sa fie atrasi cat mai mult de jucariile primite, ofera cadouri cat mai voluminoase si desigur neaparat trebuie sa fi aparut la televizor in cel putin , o reclama, ca sa fie validate de publicul larg! Ceea ce nu e de condamnat, insa cu siguranta e loc si de mai bine!

Ce multa lume nu stie insa, este ca jucariile trebuie sa apara in viata celor mici simplu si treptat. Si acest fapt e de preferat sa se intample si mai departe, cand cei mici cresc. Daca in bebelusie cautam texturile moi, colorate, micute, usor de manevrat de catre cei foarte mici, pe masura ce cresc ele ar trebui inlocuite cu cele cat mai simple, cat mai putin explicite, pastrand desigur coloristica vesela si neaparat criteriul calitativ!

Deci cum alegem jucariile celor mici? Simplu! In loc sa ne incarcam cutiile si sa ne golim buzunarele cu jucarii din reclame, care fac totul singure, punand copilul pe post de spectator, mai bine ne-am indrepta atentia catre cele simple, ce incurajaeaza copilul sa se joace efectiv. Sa creeze, sa inventeze, sa isi imagineze jocuri, forme noi, personaje si chiar povesti! 

Asa am ajuns sa fim foarte selectivi, mai ales acum de cand am inaugurat si primul centru educational de storytelling, StoryLand (din tara se pare nu doar din Galati), cu atat mai mult se intampla acest lucru! Am dat jucariile de serie, pe cele nisate mai mult catre simplu si natural. Adica incercam sa inlocuim plasticul cu lemnul si materialele naturale, pe cat posibil! Pe langa faptul ca protejam mediul inconjurator, oferim celor mici sansa de a lucra cu materiale naturale, dezvoltandu-le astfel simtul pentru activitati senzoriale si mai tarziu pentru cel calitativ si estetic desigur.

Asadar cum alegem jucariile celor mici? Cautand producatori de jucarii cat mai apropiati de viziunea noastra, selectandu-le dupa criterii precum varsta, versatilitate, simt senzorial si desigur un pret onest care sa reflecte calitatea, dar sa nu dauneze bugetului familiei 🙂 

Cea mai noua achizitie este marca celor de la Modern Crafts, care ne-au trimis un balansoar colorat, din lemn, pe numele lui de scena Rainbow Rocker.

Iata ce declara cei din spatele acestui proiect, cu care am rezonat de la bun inceput : „Scopul nostru este sa creăm produse accesibile, simple si funcționale, respectând mediul înconjurător. Unul dintre obiectivele noastre este de a îmbunătăți constant metodele si tehnicile de producție pentru a crea produse care își păstrează calitățile pentru un timp îndelungat.De asemenea, vizăm optimizarea consumului de resurse și de materiale.”

E lense de inteles cat de bine a fost primit balansoarul, care in viziunea celor mici este si curcubeu, tobogan, pod, scena, décor de teatru si chiar o colorata tejghea din spatele careia se servesc zilnic inghetate, fructe si cafea in cescute mici 🙂 Si cate si mai cate intrebuintari are pentru noi acesta jucarie!

Asadar simplu, colorat si usor de imaginat sunt atributele jucariilor pe care le alegem cu grija si dragoste pentru toti copiii nostri!

Voi ce recomandari aveti pentru a completa lista jucariilor cu adevarat utile celor mici?

Pana data viitoare va trimitem cateva imagini si un mare multumim Modern Crafts pentru atentia la detalii cu care dati viata jucariilor pentru copii!

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *