Sa lasam copiii sa copilareasca!

La buna si indelunga regasire!

Pentru ca tot ne aflam in plina vacanta, mi-am propus ca astazi sa vorbim despre copilarie! Asa cum se regaseste ea, in stare pura, mai peste tot zilele acestea! In parcuri, pe strazi, in gradini si pe ulite chiar! Da da ati citit bine, pe ulitele prafuite, pline de urme de pasi mici dar fericiti, desculti de curiosi si plini de miros de vara, soare, copilarie!

Intru tot mai des in legatura cu parinti care isi doresc pentru copiii lor contact cu natura, activitati senzoriale, mai multa conectare la mediul inconjurator si la emotiile proprii!

Si zau ca tare ma bucura asta! Pentru ca astazi mai mult ca oricand, copiii uita sa fie copii! Si de cele mai multe ori, luati de tumultul vietii mult prea grabite, si parintii uita… Si se trezesc din agonie, abia cand suieratul trenului anunta plecarea celor mici de acasa, spre alte meleaguri, intr-un nou inceput, semn ca au crescut… Cand, cum nu prea stim sa ne amintim, pentru ca eram mai mereu ocupati si ei au crescut… Nu ne-au asteptat si pe noi, sa luam o pauza de la lucru pentru a le oferi un zambet sau un moment de joaca, nu-i asa?

Asa ca in tot noianul asta de sentimente, amestecate cu ganduri si miros de vacanta, parintii realizeaza din ce in ce mai mult necesitatea si unicitatea copilariei! Cele autentic, desigur! Inteleg cat de important este mediul inconjurator pentru copilul lor si nu statul indelung la desene sau jocurile pe tableta! Inteleg cat de benefica e catararea, alergarea, joaca libera in natura! Iar noi in programul estival dedicat prescolarilor, Summer Camp in StoryLand, am readus in plan concret jocurile copilariei si dragostea fata de natura! Iesirile noastre zilnice in natura, aduc cu ele clipe autentice de conectare, eliberarea energiilor si reechilibrarea emotionala a celor mici!

Ratele si vanatorii, elasticul, camparea la cort si pictura sub cerul liber, sunt doar cateva dintre activitaile cotidiene, ce credem noi ar trebui sa insoteasca orice copil in vacante! Cu tot cu juliturile si oboseala, praful si murdaria ce vin la pachet! Pentru ca in ele stau cele mai frumoase amintiri ale copilariei!

Asa-i ca restul e poveste ? 🙂

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *